Върховният касационен съд (ВКС) окончателно потвърди осъдителната присъда на Кристиан

...
Върховният касационен съд (ВКС) окончателно потвърди осъдителната присъда на Кристиан
Коментари Харесай

Окончателно: 9 години затвор за убиеца на Милен Цветков

Върховният касационен съд (ВКС) дефинитивно удостовери неоправдателната присъда на Кристиан Николов, обвиняем за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков. Това заяви юристът на околните на журналиста Менко Менков, съобщи Българска телеграфна агенция. 

 

Според решението на съда закононарушението е осъществено при възможен предумисъл и по тази причина Николов получава дефинитивно девет години отнемане от независимост. 

 

Присъдата влиза в действие от през днешния ден, а от нея ще бъде приспаднато времето на ареста му. Предстои привеждането му в пандиза.

 

Николов чакаше решението на Върховен касационен съд под домакински арест. Два дни домакински арест се броят за един отнемане от независимост. 

 

С решението си от през днешния ден Върховен касационен съд удостоверява присъдата на предната инстанция. На 1 декември 2022 година Софийският апелативен съд също удостовери, постановената от Софийския градски съд, присъда на Николов от девет години затвор и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 10 години.

 

В решението си от през днешния ден, за разлика от първите две инстанции, висшите съдии записаха, че закононарушението е осъществено при възможен предумисъл. Пред Върховен касационен съд прокуратурата изиска формата на виновност да се промени в " възможен предумисъл ", а не по " несъобразителност ", както смятаха първите две инстанции.

 

Инцидентът, при който почина Милен Цветков се случи точно на Великден през 2020 година. По делото стана известно, че младежът е карал с двойно превишена скорост над ограничаването, както и че в кръвта му е имало съществуване на опиати. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР