Върховният касационен съд (ВКС) окончателно оправда бившия кмет на Петрич

...
Върховният касационен съд (ВКС) окончателно оправда бившия кмет на Петрич
Коментари Харесай

ВКС окончателно оправда бившия кмет на Петрич Вельо Илиев

Върховният касационен съд (ВКС) дефинитивно оправда някогашния кмет на Петрич Вельо Илиев по обвиняване за закононарушения по работа. Бившият основен счетоводител Младен Пильоков бе упрекнат за занемареност по отношение на процедури за медикаменти за ветераните.

Това оповестиха от Върховен касационен съд. С присъда на Окръжен съд Благоевград Вельо Илиев е оневинен по обвиняването, че в интервала от 1 януари 2007 година до 19 октомври 2011 година, като кмет на Петрич, не извършил служебните си отговорности. Става дума за непроведени процедури за публични поръчки за доставка на медикаменти на ветераните от войните, военноинвалидите и военнопострадалите.

Според прокуратурата по този метод той набавил за общинското сдружение „ Фарма Петра “ ЕАД полза в размер на 1 110 888,39 лева и от това са настъпили обилни нездравословни последствия в размер на 1 284 953 лв..

Младен Пильоков, като основен счетоводител, е приет за отговорен и наказан условно с санкция от 3000 лв.. Втората инстанция оправдава и двамата. Обвинителният акт от 1700 страници против някогашния кмет на община Петрич Вельо Илиев и Младен Пильоков - основен счетоводител на общината по това време, бе импортиран в съда през 2016 година.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР