Върховният касационен съд (ВКС) е върнал за ново разглеждане от

...
Върховният касационен съд (ВКС) е върнал за ново разглеждане от
Коментари Харесай

Делото за катастрофа срещу бивш зам.-министър на финансите е върнато за ново разглеждане

Върховният касационен съд (ВКС) е върнал за ново разглеждане от апелативния съд делото за злополука против някогашния зам.-министър на финансите от кабинета на Симеон Сакскобургготски Красимир Катев. Той беше наказан на три години и половина затвор за злополука през лятото на 2012 година, при която починаха двама млади мъже. Инцидентът стана край Балчик. Според проверяващите тогава автомобилът, каран от Катев, навлиза в насрещното придвижване и удря движещата се там кола.

Процесът ще се гледа още веднъж от Варненския апелативен съд, оповестява в. " Сега " в броя си от понеделник,

Първоначално окръжният съд в Добрич оправда Катев. След това апелативният съд във Варна върна делото и тогава процесът приключи с неоправдателна присъда. На втора инстанция варненските съдии понижиха наказването от четири на три години и половина затвор.

Върховните съдии одобряват, че има две разнообразни експертизи по делото, в които има разнообразни изводи за това къде тъкмо е станал ударът. В първото експертно умозаключение е посочено, че има единствено един вид по какъв начин е станал конфликтът. Във второто обаче са изведени две различни благоприятни условия.

Според висшите съдии не е вярно, че апелативният съд се е позовал на единствения вероятен вид от първата експертиза и е подкрепил решението единствено с едната алтернатива от втората, т.е. с тази, която поддържа първото умозаключение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР