Върховният касационен съд преразпредели делото Дебора за разглеждане от Районния

...
Върховният касационен съд преразпредели делото Дебора за разглеждане от Районния
Коментари Харесай

След отвод на съдиите в Стара Загора: Съдът в Пловдив поема делото Дебора

Върховният касационен съд преразпредели делото " Дебора " за разглеждане от Районния съд в Пловдив. Решението е на тричленен състав, оповестиха от Върховен касационен съд.

В определението се споделя: „ Настоящият състав, като съобрази, че страните имат право на разглеждане на делото от самостоятелен и неутрален съд, одобри, че е налице нужда от смяна на подсъдността. Делото следва да се прегледа от Районен съд – Пловдив, който освен е териториално покрай Районен съд – Стара Загора, само че и се намира в различен правосъден регион. Наред с това, смяната в подсъдността и изпращането на делото за разглеждане от Районен съд – Пловдив няма да докара до голословно завишаване на разноските и няма да препятства достъпа на страните, очевидците и специалистите до присъединяване в производството “.

През последните месеци всички съдии в Стара Загора си направиха отказ по делото. Едни са приели да се отдръпват, с цел да се избегнат всевъзможни подозрения в безпристрастното разглеждането и решаването му. Други са си създали отказ, тъй като са решавали за мярката за неотклонение на арестувания за жестокото посягане над Дебора - Георги Георгиев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР