Върховният касационен съд предаде сигнала на академик Николай Денков за

...
Върховният касационен съд предаде сигнала на академик Николай Денков за
Коментари Харесай

ВКС: Има основателни съмнения за престъпление от Сарафов и оказан натиск върху Коцев

Върховният касационен съд съобщи сигнала на учен Николай Денков за оказван напън върху основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев на специфичния прокурор Даниела Талева.

Тя проверява закононарушения, осъществени от основния прокурор.

Като министър председател Денков изиска следствие против Борислав Сарафов, тъй като е упражнил напън над Живко Коцев да подаде оставка.

Правителственото решение е признато неприсъствено

В претекстовете си съдът споделя, че в писмото на учен Николай Денков има обстоятелства и условия, които пораждат основателни подозрения за вероятно осъществяване на закононарушение от Борислав Сарафов и оказван напън върху Живко Коцев.

Адвокат Людмил Рангелов, който е бранител на шефа на Агенция „ Митници “ - Петя Банкова, сподели за bTV, че не е имало подобен напън.

Според него, обаче към този момент е нарушена следствената загадка с публикувания разпит на неизвестен очевидец номер 3, за който се допуска, че е Живко Коцев.

“Интерес имат тези политически сили или политически лица, които желаят оптимално да компрометират, оптимално, господин Живко Коцев, за който пък се твърди, че е избор на политическата партия “Продължаваме смяната “, разяснява юрист Рангелов.

Според него цялото му държание наподобява за договорка с прокуратуратa

Днес в медиите изтече още един разпит на този очевидец. Според него, сред министър Калин Стоянов и някогашния финансов министър Асен Василев е имало недоразумение, тъй като Стоянов не е назначил Недан Хаджиев за шеф на полицията в Хасково.

Според очевидеца, финансовото министерство е забавяло и планове на Министерство на вътрешните работи. Асен Василев отхвърли.

Опитите ни да се свържем с някогашния шеф на хасковската полиция Недан Хаджиев все още са без триумф.

Прокуратурата преглежда доказателствата, с цел да реши дали да му повдигне обвиняване

В първия си коментар по абсурда Бойко Рашков изкритикува основния секретар в Министерство на вътрешните работи.

„ И ми се коства, че тези изказвания, които направи господин Коцев са резултат от натиска, който е извършен върху него от изпълняващите функционалностите на основен прокурор, на ръководител на КОНПИ и други лица “, разяснява той.

Живко Коцев и през днешния ден не беше открит за коментар.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР