Върховният касационен съд потвърди решението на Апелативен съд – Велико

...
Върховният касационен съд потвърди решението на Апелативен съд – Велико
Коментари Харесай

ВКС потвърди условната присъда на бившия кмет на Тетевен Милен Милев

Върховният касационен съд удостовери решението на Апелативен съд – Велико Търново, с което някогашният кмет на Тетевен, оповестиха от съда. Решението не предстои на обжалване.

Делото бе формирано на 3 август 2015 година, само че му бе даден ход в Окръжен съд - Ловеч на идната година. Първоначално бяха повдигнати обвинявания, с изключение на на Милев и заместникът му Детелин Пърлев, на основната счетоводителка на общината Ирена Тихолова и на приятелката на някогашния кмет Биляна Василева. Наказателното произвеждане против тях бе прекъснато заради изтекла отминалост.

С присъда на Окръжен съд - Ловеч Милен Милев е приет за отговорен за това, че в интервала 15 април 2009 година - 29 декември 2009 година при изискванията на продължавано закононарушение и в качеството си на длъжностно лице - ръководител на Управителния съвет на Общинската фондация " Тома Васильов ", присвоил непознати пари, благосъстоятелност на фондацията, като присвоеното имущество е в огромни размери.

С въззивното решение на Апелативен съд - Велико Търново присъдата е променена в частта по отношение на размера на наказването " отнемане от независимост " на Милен Милев - от три на две години, анулирани са наказванията за отнемане от права. Извършеното действие от Детелин Пърлев е преквалифицирано, присъдата е анулирана в неоправдателната част и производството е прекъснато поради изтекла отминалост.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР