Върховният касационен съд потвърди решението на Апелативен съд – Пловдив,

...
Върховният касационен съд потвърди решението на Апелативен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

ВКС потвърди: Агенцията по вписвания няма правен интерес да жали апорта на акциите в Панаира

Върховният касационен съд удостовери решението на Апелативен съд – Пловдив, с което се  отхвърля жалбата на Агенцията по вписвания за апорта на варненските акции  от панаира в " Пълдин Туринвест ".
Прочетете още
И последната инстанция е постановила, че Агенцията по вписвания, която е под шапката на Министерството на правораздаването, няма юридически интерес по проблема и по тази причина оставя без разглеждане като неприемлива жалбата й. 

В претекстовете е записано:

„ Агенцията по вписванията не придобива качеството на страна в производството и  респективно  не има дейна процесуална легитимация да нападна правосъдния акт за анулация на отхвърли ѝ да извърши вписване/заличаване/обявяване, както и че този акт е необжалваем и финален, заради което жалбата против него е неприемлива ”

Те потвърждават  и определенията на апелативните магистрати, че Агенцията няма юридически интерес да апелира решението на общинския съвет.  Според съдиите  неоснователни са доводите, че правният интерес от подаване на жалбата е обвързван с високия публичен интерес и със отговорностите, които АВ има, свързани с публичността на в. и гаранциите за тяхната правомерност.

 Също по този начин организацията няма юридически интерес  от отменяне на молбата на заявителя за регистриране на условия по партидата му в комерсиалния указател, доколкото според предоставените й със закона подготвеност и обвързване тя би трябвало да обезпечи отбрана и подпомагане за угаждане на тази молба.

Не е ясно дали АВ ще впише  договорката, защото преди дни стана ясно, че министърът на стопанската система Богдан Богданов е завел дело против община Варна поради собствеността в Панаира. Това също би могло да блокира вписването на договорката и прехвърлянето на акциитеи до окончателното решение на съда.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР