Върховният касационен съд потвърди решение на Апелативен съд – Пловдив,

...
Върховният касационен съд потвърди решение на Апелативен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

Няма мърдане: Райфъла влиза в затвора за 9 години!

Върховният касационен съд удостовери решение на Апелативен съд – Пловдив, с което е доказана присъдата, постановена от Пловдивския областен съд на 26.10.2018 година, с която подсъдимите Атанас Червенков – Райфъла, Веселин Загорски, С.Р.Г., Бисер Романов и Васил Василев са били приети за отговорни в осъществяване на голям брой закононарушения: - опит за ликвидиране, осъществено от всички преднамерено, от подсъдимите Веселин Загорски, Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев осъществено и с користна цел и в изискванията на рисков рецидив – за подсъдимия Веселин Загорски; - голям брой палежи на движими вещи; - за подсъдимите Червенков и С.В.Г. - държане без съответно позволение на муниции за огнестрелни оръжия в огромно количество. Решението е доказано и в гражданско – правната му част.

Върховният касационен съд промени решението, като призна подсъдимия Червенков за почтен и го оправда да е направил опита за ликвидиране с при квалифициращо събитие " с користна цел “, а подсъдимият С.В.Г оправда за това, с изключение на да е държал и да е придобил муниции за огнестрелните оръжия и понижи наложеното на С.Р.Г. наказване. Върховният касационен съд анулира за всички подсъдими приложението на чл.24 от Наказателния кодекс, с приложението на който са били увеличени наложените общи най-тежки санкции.

Така, съгласно решението на Върховен касационен съд, подсъдимите следва да изтърпят дейно наказване отнемане от независимост, както следва – за подсъдимия Червенков в размер на 9 години, - за подсъдимия Веселин Загорски в размер на 10 години, - за подсъдимия С.Р.Г. в размер на 3 години, - за подсъдимия Бисер Романов – в размер на 5 години, - за подсъдимия Васил Василев – в размер на 3 години и 11 месеца. Изтърпяването на наложеното на подсъдимия С.В.Г. наказване от една година отнемане от независимост е отсрочено с изпитателен период от 3 години. Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР