Върховният касационен съд потвърди присъдата на Софийският апелативен съд и

...
Върховният касационен съд потвърди присъдата на Софийският апелативен съд и
Коментари Харесай

Обвинен в опит за взимане на подкуп съдия беше окончателно оправдан

Върховният касационен съд удостовери присъдата на Софийският апелативен съд и разгласи за почтен обвинявания в опит за приемане на рушвет арбитър от Русе Николай Стефанов. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Делото е формирано по касационен митинг на Софийската апелативна прокуратура (САП) и тъжба на частния обвинител против решението на САС, с което Стефанов наново е оневинен. Тричленният състав на Върховен касационен съд приема касационния митинг на САП и жалбата на частния обвинител за възможни, само че неоснователни. Върховните съдии намират за неоснователни недоволствата в митинга и жалбата за това, че не са оценени всички доказателства

Съдията от Русе беше обвиняем по обвиняване за искане и опит за приемане на рушвет, както и за изнудване на частния обвинител юрист Свилен Стефанов. На първа инстанция Николай Стефанов беше наказан условно на 3 години затвор, откакто съдът одобри, че той е изискал 1000 лева и опитал да получи рушвет от 500 лева от юриста, само че без да го изнудва.

Николай Стефанов беше задържан при зрелищна акция на ДАНС и прокуратурата в центъра на Русе на 14 февруари 2015 година По време на делото обаче се разбра, че един от главните участници в интервенцията – някогашният началник на ДАНС в Пловдив Димитър Влахов, е осуетил възможното предаване на половината от парите, откакто е прибързал с ареста. Затова и обвиняването остава - опит да вземе рушвет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР