Върховният касационен съд потвърди присъда на пловдивските апелативни магистрати от

...
Върховният касационен съд потвърди присъда на пловдивските апелативни магистрати от
Коментари Харесай

6 години затвор за арменец , опитал да убие охранител в Пловдив

Върховният касационен съд удостовери присъда на пловдивските апелативни магистрати от 6 години отнемане от независимост за Сергей Харутюнян за опит за ликвидиране. Върховен касационен съд усили от 15 000 на 30 000 лв. компенсацията на потърпевшия Атанас Карастойков за претърпени неимуществени вреди.

На 29 юли 2018 година в Пловдив Харутюнян направил опит да убие охранителя, като го прострелял в двата крайници с нелегално притежаван револвер и по-късно избягал. Той причакал потърпевшия да се прибере след нощна промяна в известна дискотека. Щом го видял излязъл и стрелял по него от упор. Причина за покушението било сборичкване сред двамата. Сергей Харутюнян паркирал колата си пред клуба и дружно с трима другари се насочили към входа. На вратата Карастойков му споделил да реалокира автомобила. Арменецът отказал и се нахвърлил да го бие. В мелето се присъединили и други охранители от дискотеката, с цел да оказват помощ на сътрудника си. В резултат най-сериозно потърпевш другар на подсъдимия, който бил откаран в болница със счупена челюст и ребра. Харутюнян изискал да му бъдат предадени участниците в багра, а след поредност от срещи с отговорника за защитата и притежателя на охранителната компания, изискал пари като обезщетение за случилото се, само че те отказали. Собственикът на компанията се съгласил само да заплати медицинските разноски по лекуването на пребития. За това подсъдимият решил да си отмъсти самичък.

След като Пловдивския областен съд признал Сергей Харутюнян за отговорен за опита за ликвидиране, противозаконното владение на оръжие и увреждане на автомобил, прокуратурата останала недоволна от присъдата и внесла митинг, а Харутюнян и Карастойков обжалвали. Въззивната инстанция удостоверила наказването, а той и потърпевшият обжалвали пред Върховен касационен съд.

Върховните съдии одобряват, че осъществената от апелативните съдии цялостна инспекция на първоинстанционната присъда в подтекста на събраните доказателства и закона, са усърдно преценени. Изводите за събитията и обстоятелствата по делото са образувани в тъкмо сходство с информацията от събраните доказателства и признатите експертни изводи.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР