Върховният касационен съд потвърди по 20 години затвор за Андрей

...
Върховният касационен съд потвърди по 20 години затвор за Андрей
Коментари Харесай

Окончателно: По 20 г. затвор на двама младежи за блудство, изнасилване и убийство на жена

Върховният касационен съд удостовери по 20 години затвор за Андрей Демирев и Асен Василев от Харманли за блудничество, обезчестяване и ликвидиране на 53-годишна жена.

Двамата обжалвали наказванията, наложени от Хасковския и Пловдивския апелативен съд, с доводи за незаконност на присъдата, позволено значително нарушаване на процесуалните правила по време на разглеждане на делото, както и налагане на очевидно незаслужено наказване. Според отбраната им не била регистрирана младата възраст на Андрей Демирев, който по време на закононарушението нямал навършени 19 години. Върховните магистрати обаче са отхвърлили настояванията им като неоснователни.

През нощта на 15 против 16 март 2019 година в Харманли двамата мъже видели на тротоара да лежи спяща пияна жена.

Завлекли я в изоставена сграда и блудствали с нея. Тя се събудила и се разкрещяла да я оставят на мира. Андрей и Асен, които същи били пияни почнали да я удрят по главата и тялото и запалили косата й. Пребили я и изнасилили, а по-късно я умъртвили, изоставяйки тялото в постройката.

За всяко от трите осъществени от подсъдимите закононарушения – блудничество, обезчестяване и ликвидиране, всеки от тях има настрана наказване. Най-тежката глоба от трите санкции е отнемане от независимост за 20 години за ликвидиране на разположение, което се намира в безпомощно положение и то е осъществено с особена свирепост. На околните на потърпевшата са присъдени компенсации за неимуществени вреди на обща стойност 192 000 лв., дружно със законната рента.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно, не предстои на обжалване и митинг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР