Върховният касационен съд постанови окончателна присъда от 30 години затвор

...
Върховният касационен съд постанови окончателна присъда от 30 години затвор
Коментари Харесай

ВКС окончателно: 30 години затвор за Викторио, убил дъщеря си и жена си

Върховният касационен съд постанови дефинитивна присъда от 30 години затвор за Викторио Александров, обвиняем за двойното ликвидиране на приятелката си Дарина Министерска и дъщеричката им Никол.
Прочетете още
Така съдът удостоверява общата присъда за осъществени от него три закононарушения, оповестяват от Софийска градска прокуратура. Решението на съда е от 23 септември.

Софийският градски съд осъди Викторио на 20 години затвор и го призна за отговорен за това, че на 29.10.2018 година, към 14:00 ч. в гр. София, ж. к. „ Надежда " 4, с два изстрела с огнестрелно оръжие съзнателно умъртвил 23-годишната си другарка Дарина Министерска.

Признат е за отговорен и за това, че на същата дата, към 22:30 ч. сред с. Долни Богров и гр. София, откакто е направил убийството на Министерска, с един изстрел със същото огнестрелно оръжие съзнателно умъртвил и Никол Александрова – негова рождена щерка, малолетно лице, на 1-година, която се намира в безпомощно положение.

Признат е за отговорен и за това, че 29.10.2018 година към 19:30 ч. в гр. София, ж.к. „ Надежда " 6 в таксиметров автомобил е принудил водача на автомобила да съобщи мобилните си телефони, след което да го закара с автомобила в посока към автомагистрала „ Люлин ", а по-късно и в посока с. Долни Богров, като използвал за това мощ – нанесъл му удар в региона на тила с огнестрелното оръжие, както и заплашване – споделил му „ Ако изпълняваш това, където ти споделям, ще живееш ", държейки през това време дулото на револвера опрано в шията на П. П.

Прокуратурата стачкува присъдата с искане за налагане на най-тежкото наказване – „ пожизнен затвор без подмяна ".

През декември предходната година Софийски апелативен съд промени присъдата на „ пожизнен затвор ".

С решението си Върховният касационен съд промени присъдата на апелативния съд и размени наказването „ пожизнен затвор " с наказване „ отнемане от независимост " за период от 20 години, което на съображение член 24 от Наказателен кодекс усили на 30 години.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно.

Софийска градска прокуратура неотложно приведе в осъществяване влязлата в действие присъда и все още наказаният Викторио Александров търпи наложеното му от Върховен касационен съд наказване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР