Върховният касационен съд постанови 3-годишна ефективна присъда на 77-годищния шофьор

...
Върховният касационен съд постанови 3-годишна ефективна присъда на 77-годищния шофьор
Коментари Харесай

Окончателно: Шофьорът, убил с камиона си 5-годишната Марая, ще лежи 3 г.

Върховният касационен съд постанови 3-годишна ефикасна присъда на 77-годищния водач на камион Петко Славов, който на 12 ноември м.г. прегази и умъртви на място 5-годишно момиченце в русенския кв. " Долапите ".
Още по тематиката
Трагедията стана на ул. " Бяла Черква " в русенския квартал, където дребната Марая бе блъсната от камиона " ГАЗ-53 ", до момента в който лидерът правел завой. Мъжът първо избяга от мястото на престъплението, само че по изложение на камиона от очевидци по-късно беше арестуван. В обвиняването против Петко Славов са включени три нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата, довели до смъртния резултат, както и бягство от местопроизшествието. По-късно от прокуратурата оповестиха, че мъжът към този момент е бил осъждан за породена гибел на пътя . Имал е присъда и за причиняване на междинна телесна щета на дете, което блъснал.

Окръжният съд в Русе призна Славов за отговорен, само че защото процесът бе гледан при кратко правосъдно разследване, наказването му бе понижено с една трета на 3 години " отнемане от независимост " и възбрана за ръководство на МПС за пет години.

След това обаче Апелативният съд усили наказването с една година, като подсъдимият апелира присъдата пред Върховния съд.

Върховните магистрати понижиха с година наказването на водача, като решението им е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР