Върховният касационен съд отказа да признае условната присъда, наложена на

...
Върховният касационен съд отказа да признае условната присъда, наложена на
Коментари Харесай

ВКС отмени условната присъда на полицай, убил дете на пешеходна пътека

Върховният касационен съд отхвърли да признае условната присъда, наложена на някогашен служител на реда за ликвидиране на дете на пътя.

Катастрофата се случи през 2021 година в село Братаница (Пазарджик), до момента в който 7-годишната Моника е пресичала на пешеходна пътека. Извършителят е 42-годишният Владимир Панайотов, по това време чиновник на " Борба с проведената престъпност " в дирекцията на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.

Мъжът освен не е спрял на пътеката, само че и е карал с превишена скорост от 74 км/ч при ограничаване за 50 км/ч. Вместо да понижи, той е решил да изпревари колона от коли в своята лента и е минал в насрещното, където е прегазил детето.

Вместо да последва обективна присъда, Панайотов първо беше наказан на 4 година и 8 м. по съкратената процедура, признавайки се за отговорен.

На втора инстанция в Апелативен съд Пловдив наказването му беше смекчено още повече - условна присъда.

Върховният касационен съд връща делото за преразглеждане, като показва, че съдиите в Пловдив са постановили несъответстваща присъда предвид на сериозните утежняващи условия към съдбовната злополука.

Близките на убитото дете стачкуваха няколко пъти против правосъдните решения.

Те участваха и в националния митинг на хората, изгубили свои близки поради неналичието на надзор по пътищата, който беше проведен след злополуката на бул. " Сливница " през май.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР