Върховният касационен съд остави в сила присъда на Апелативен съд

...
Върховният касационен съд остави в сила присъда на Апелативен съд
Коментари Харесай

Земеделски стопанин от Средец се замеси в измамна схема, ето как го наказаха!

Върховният касационен съд остави в действие присъда на Апелативен съд – Бургас,  с която е приет за отговорен аграрни собственик, дал погрешни сведения, с цел да получи средства от Европейския съюз.

С присъда от 12.10.2020 година Бургаският апелативен съд анулира оправдателната присъда на Окръжен съд – Бургас и наложи на подсъдимия Емил Р. от гр. Средец наказване " отнемане от независимост “ за период от една година и " санкция “ в размер на 2000 /две хиляди / лв. в интерес на страната, като отсрочи изтърпяването на наказването за изпитателен период от три години.

 Въззивната инстанция призна Емил Р., шеф на " Странджа Агро “ ЕООД, за отговорен в това, че на 14.05.2016г. в гр. Средец, пред Оценка за съвместимост " Земеделие “, в качеството си на търговец, ръководещ и представляващ сдружението е подал Заявление за подкрепяне на земеделските производители и приложена към него Таблица за употребяваните имоти 2016г., в което е показал погрешни сведения за да получи средства от Европейски фонд за гарантиране в земеделието. В документите той е показал, че употребява, обработва и поддържа в положително земеделско и екологично положение декларираните общо 10 ха в землището на с. Сливово, община Средец, като площи, годни за паша или косене. При осъществена инспекция на място, по отношение на допустимите площи за подкрепяне е установено, че 9 ха от общо декларираните имоти са напълно неприемливи за подкрепяне.

В решението си 07.12021 година Върховен касационен съд показва, че " претекстовете на присъдата ясно демонстрират, че Бургаският апелативен съд прецизно е извършил процесуалното си обвързване за извърши личен разбор и преценка на целия размер от доказателствени източници “. Наказанието на подсъдимия дава отговор на тежестта на закононарушението, личността на дееца и останалите значими по този въпрос условия, както и на нуждата от реализиране задачите на самостоятелната и генералната предварителна защита, в това число и с коригиращия резултат на санкцията, означават още висшите съдии.

Решението на Върховен касационен съд не предстои на обжалване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР