Върховният касационен съд окончателно определи присъда от 3 години и

...
Върховният касационен съд окончателно определи присъда от 3 години и
Коментари Харесай

3,5 г. затвор за мъжа, прегазил с Хамър пенсионер

Върховният касационен съд дефинитивно дефинира присъда от 3 години и шест месеца затвор за Иван Янакиев, който преди три години прегази с джипа си " Хамър " пенсионер на оживена улица в Пазарджик.

Тежката злополука стана на 18 декември 2015 година и докара до всеобщи митинги в града. Разследването откри, че при придвижване с превишена скорост Янакиев е помел с големия автомобил пресичащия пътното платно 70-годишен Никола Лазаров и го е умъртвил на място. Според експертизата джипът се е движил с 84 километра в час сега на удара при ограничаване от 50. Спирачният път е бил 106 метра, акцентираха от прокуратурата по време на делото.

Съдебно-медицински експертизи откриха, че гибелта на пенсионера, който се прибирал с покупки, е породена от тежки черепно-мозъчна и грабначно-мозъчна контузии, пострадвания в гръдната и коремната области, скъсване на аортата, строшаване на доста от ребрата, скъсване на далака и черния дроб. Възрастният човек е умрял минути след произшествието.

През 2017 година окръжният съд в Пазарджик издаде първата присъда на Янакиев от 3 години и половина затвор, а по-късно тя беше доказана и от Пловдивския апелативен съд.

Подсъдимият апелира наказването пред Върховен касационен съд с претекст, че има позволени процесуални нарушавания при разглеждането на делото в предходните инстанции. Висшите магистрати обаче не намират такива и дефинитивно удостоверяват присъдата. Според решението, което не предстои на обжалване, Иван Янакиев няма право да ръководи автомобил в продължение на 4 години.

По информация на "24 часа " наказаният ще изтърпява наказването си в пандиза в Пазарджик.

След случая се разбра, че той има над 15 санкции за шофиране с превишена скорост и наложена санкция за ръководство на автомобил след приложимост на амфетамини.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР