Върховният касационен съд даде 20 години затвор на Николай Русинов

...
Върховният касационен съд даде 20 години затвор на Николай Русинов
Коментари Харесай

Окончателно - 20 години затвор за Чеци

Върховният касационен съд даде 20 години затвор на Николай Русинов - Чеци, за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, заяви " 24 Часа ".

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Така съдът удостовери присъдата , издадена от предходната инстанция.

Припомняме, че Апелативен съд - София наложи 20 години затвор през май предходната година.

2 8-годишната Яна Кръстева бе убита в нощта на 8 против 9 юли 2011 година в Борисовата градина . Тя е била с другари от нейната компания, слушали са концерт в парка и са пили. Към 2 и нещо през нощта никой към този момент не помни да я е виждал.

 Апелативният съд даде 20 години затвор на Чеци
Апелативният съд даде 20 години затвор на Чеци

През октомври 2014 година той бе наказан на пожизнен затвор

Убийството провокира необятен публичен отзив, което накара Министерство на вътрешните работи да предприеме някои прибързани дейности , довели до първичния арест на оказал се след това почтен жител.

На 27 април 2012 година в 17:30 часа 35-годишният Николай Русинов-Чеци е арестуван за убийството на Яна Кръстева . Той е вторият главен обвинен за жестокото ликвидиране на младата жена. Преди него четири месеца в ареста прекара Пламен Трифонов, само че доказателствата за съпричастността му към гибелта на Яна се сринаха.

Русинов е задържан след идването в България на резултатите от ДНК експертизата, направена в Австрия. Заключението й демонстрира, че всички косми, открити по тялото на Яна, са на Чеци и не е открит нито един на Пламен Трифонов.

През октомври 2014 година Николай Русинов-Чеци бе наказан на пожизнен затвор, а по-късно Върховният касационен съд анулира присъдата. След обжалване, присъдата му бе сменена на 19 години затвор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР