Върховният избирателен съд на Бразилия отхвърли жалбата, подадена от партията

...
Върховният избирателен съд на Бразилия отхвърли жалбата, подадена от партията
Коментари Харесай

Съдът глоби Болсонару за жалбата му срещу президентските избори в Бразилия

Върховният изборен съд на Бразилия отхвърли жалбата, подадена от партията на, която оспорва извършените през октомври президентските избори.

Вотът беше извоюван на балотаж от Луис Инасио Лула да Силва, откакто на първия нямаше явен победител.

Обжалването на Болсонару пристигна съвсем месец, откакто резултатите бяха доказани от Върховния изборен съд, като претекстът на жалбата е, че са били следени хипотетични при някои електронни машини за гласоподаване.

Съдът обаче постанови, че обжалването е направено " недобросъвестно " и санкции обединението на президента с 4,27 милиона $.
 Лула се завръща отпред на Бразилия Обновена
Лула се завръща отпред на Бразилия

Страната избра държавен глава

Болсонару резервира обществено безмълвие близо 48 часа след втория тур на изборите на 30 октомври и макар че упълномощи държавното управление си да стартира да приготвя прехода към новата власт.

Привържениците на Болсонару не признаха провалянето и, създавайки транспортен безпорядък. Тогава Болсонару прикани водачите на камиони да освободят пътищата и да стачкуват другаде, защото сходни блокади не са част от законните митинги.

Настоящият държавен глава на Бразилия загуби изборите с дребна преднина, като събра 49,1% от гласовете против 50,9% за Лула да Силва, съгласно Избирателната комисия. Това беше най-напрегнатата президентска конкуренция от връщането на Бразилия към демокрацията през 1985 година и отбелязва първата загуба на избори за Болсонару в 34-годишната му политическа кариера.
 Болсонару не признава провалянето си на изборите в Бразилия
Болсонару не признава провалянето си на изборите в Бразилия

С доста малко изказване след вота той наруши 48-часовото си безмълвие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР