Върховният европейски съд по правата на човека отхвърли дела във

...
Върховният европейски съд по правата на човека отхвърли дела във
Коментари Харесай

Европейският съд произнесе смесени решения по 3 случая, целящи да принудят страните да постигнат целите за климата

Върховният европейски съд по правата на индивида отхвърли каузи във вторник, заведени от шестима португалски младежи и френски кмет, целящи да принудят страните да извърши интернационалните отговорности за понижаване на излъчванията на парникови газове, само че застана на страната на група високопоставени швейцарски дами, които също желаеха такива ограничения.

Европейският съд по правата на индивида излезе с решения в три каузи доведени от френски кмет, шестимата португалски младежи и повече от 2000 членове на Старши дами за отбрана на климата, които споделят, че техните държавни управления не вършат задоволително за битка с изменението на климата.

Адвокати и на трите се надяваше съдът в Страсбург да откри, че националните държавни управления имат законово обвързване да подсигуряват, че световното стопляне се поддържа до 1,5 градуса по Целзий (2,7 градуса по Фаренхайт) над прединдустриалните равнища, в сходство с задачите на Парижкото съглашение за климата. Но арбитър Сиофра О'Лиъри, пре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР