Върховният административен съд вече окончателно се произнесе в полза на

...
Върховният административен съд вече окончателно се произнесе в полза на
Коментари Харесай

„Зелено движение“ спечели делото срещу „Асарел Медет“, ВАС се произнесе окончателно

Върховният административен съд към този момент дефинитивно се произнесе в интерес на нашата тъжба (срещу „ Асарел Медет “, бел. ред.), която е от началото на 2012 година Това сподели в, съпредседател на партия „ Зелено придвижване “ и народен представител в 46 Народно събрание от „ Демократична България “. Това е една доста дълга сага, по нея имаме четири дефинитивни решения, които " Асарел Медет " благодарение на Министерство на околната среда и водите се опитваше да анулира посредством една особена инстанция, която е изключителна, седемчленен състав на Върховен административен съд. Това се случва извънредно рядко, само че тъкмо по това дело се случи няколко пъти, в това число през 2015-2016 година се стигна до това, по дело с влезло в действие решение на петчленен състав на последна инстанция, да се провокират две изключителни инстанции, тъй като първата още веднъж беше изгубена от „ Асарел Медет “, само че някяк си съумяха да провокират втора изключителна инстанция, която още веднъж върна делото за разглеждане. И по този начин това дело се преглежда към този момент три четири пъти и дефинитивно се завършва в наша изгода. Аз се веселя, че за следващ път изходът е подобен и този път в действителност дефинитивно.

Само ще припомня, че аз съм персонално зает в тази сага, тъй като първо аз съм индивидът, който през 2012 година, като съпредседател на „ Зелените “ тогава, в този момент се назоваваме „ Зелено придвижване “, подписах тази тъжба, явявах се на каузи през годините, а през 2015-02016 година персонално Лъчезар Цоцорков, който към този момент е мъртвец, заведе персонално дело против мен поради един мой фейсбук статус, който, съгласно тълкуванието на съда в Панагюрище не е афектиран. Сиреч двете обвинявания за засегнатост паднаха, защото аз потвърдих в съда, че това, което съм написал е правилно, само че съдът реши, че е обидно за достойнството и достолепието на господин Цоцорков и тогава се получи този забавен казус да ме признаят за отговорен по обвиняване за засегнатост. Особено забавно е това дело, хората могат да се върнат обратно. В Actualno.com са доста солидно показани обстоятелствата, давал съм изключителни изявленията тук. И в действителност е изключително, от една страна тъй като беше казус за Facebook, само че в случай че приемем въпреки всичко, че всяка форма на изложение е публина, по някакъв метод има граници, с които ти не би трябвало да клеветиш, то в тази ситуация аз потвърдих, че не съм наклеветил никой и това, което аз съм написал е правилно. Но особеното беше, че съда възприема Лъчезар Цоцорков на някакъв висок фундамент и не могат да се приказват обидни за него неща, даже когато са правилни.
 За повторно - съдът не разреши на първа инстанция уголемение на рудник Асарел при Панагюрище За повторно - съдът не разреши на първа инстанция уголемение на рудник " Асарел " при Панагюрище
След като Върховният административен съд (ВАС) рестартира делото по отношение на разширението на мината на " Асарел-Медет " при Панагюрище, през днешния ден...

За благополучие получих доста солидна поддръжка тогава, в това число доста. Пет хиляди лв. беше глобата, която получих от съда, за което благодаря още един път на хората, които помогнаха.

През годините „ Асарел Медет “ няколко пъти е глобен поради замърсявания на водите по-специално, защото минната активност нормално замърсява водите и поречието по дребните реки, които се вливат в Луда Яна, на процедура съставляват рискови зони и за популацията, които се намират там, те са заинтригувани страни. Когато „ Асарел Медет “ планува едно двойно уголемение на минната си активност в региона на Панагюрище, не се допитва, не организира Оценка на въздействието на околната среда (ОВОС), не се допитва до жителите, които живеят и са застрашени по поречието, а и не взема поради всички тези налични данни и обстоятелства за замърсяване в този регион, което е нарушаване на българското законодателство, на европейски наставления и интернационалните съглашения. И поради което на процедура съдът постоянно се е произнасял в наша изгода, с изключение на когато се е произнасял, че нещо не е доуточнено, по правосъдното дело и го е прибирал за следствие. Но в никакъв случай не се е произнасял против, всъщност в случай че приказваме.

Още- във видеоматериала.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР