Върховният административен съд (ВАС) потвърди решения, постановени от КПКОНПИ, с

...
Върховният административен съд (ВАС) потвърди решения, постановени от КПКОНПИ, с
Коментари Харесай

Съдът глоби с 5000 лева общински съветник от Хисаря

Върховният административен съд (ВАС) удостовери решения, постановени от КПКОНПИ, с които са открити спорове на ползи за висши обществени длъжности, оповестиха от антикорупционната комисия. Сред тях е и общинският консултант от Хисаря Бойко Гавраилов.

Върховните съдии са приели, че той е дал своя вот на съвещание на Общинския съвет в интерес на обвързвано с него лице – също общински консултант и по този метод е упражнил пълномощия в частен интерес на обвързваното лице. Потвърдени са изводите на КПКОНПИ, че вместо да си направи самоотвод, в качеството си на овластено лице, Гавраилов посредством гласуването си е осъществил спор на ползи, тъй като сред него и общинският консултант, в чиято изгода е дал своя вот, са налице " стопански зависимости, изразяващи се в няколко общи търговски сдружения и закупуването и притежаването в благосъстоятелност посредством комерсиалните сдружения на недвижими парцели за капиталови планове, както и реализирането на такива планове в нескончаем интервал от време “.

По този метод под подозрение са сложени безпристрастността и обективността на общинския консултант при вземането на решение на Общинския съвет – Хисаря. Потвърдена е и санкцията от 5000 лева, наложена на Гавраилов. Решението на Върховен административен съд е дефинитивно и удостоверява решението на Административен съд – Пловдив.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР