Върховният Административен съд (ВАС) потвърди решение на Административния съд в

...
Върховният Административен съд (ВАС) потвърди решение на Административния съд в
Коментари Харесай

Осъдиха кмета на българска община за конфликт на интереси

Върховният Административен съд (ВАС) удостовери решение на Административния съд в Шумен, съгласно което кметът на община Никола Козлево Ешреф Реджеб е разходвал непозволено средства от локалния бюджет, излиза наяве от решение на съда.
Прочетете още
Върховен административен съд удостоверява и откритото от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ), която е постановила наказания по отношение на Реджеб, че е разходвал непозволено средства на общината, в това число - в интерес на локалния футболен клуб, в чийто директорски съвет е бил синът му. Освен това той е махленски, че с общински средства са закупувани хранителни и други артикули в търговски обект, в който съдружници са синът му и различен негов родственик.

Решението на Върховния административен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване. След постановлението на съда се чака да последва съвещание на Общинската изборна комисия в Никола Козлево, която да се произнесе по случая и да предложи на локалния Общински съвет да организира избор за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на общината.

През предходната година, Административният съд в Шумен откри спор на ползи за кмета на Никола Козлево.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР