Върховният административен съд(ВАС) отмени заповедта на директора на областната агенция

...
Върховният административен съд(ВАС) отмени заповедта на директора на областната агенция
Коментари Харесай

ВАС отмени заповедта за ликвидиране на фермата на Ана Петрова от Болярово

Върховният административен съд(ВАС) анулира заповедта на шефа на регионалната организация по сигурност на храните в Ямбол за заличаване на животните в овцефермата на Ана Петрова в град Болярово, както и изтриване на обекта от регистрите. 
През лятото на 2018 година, в крайграничната община Болярово бяха установени огнища на чума по дребните преживни животни. Като мярка против разпространяването на болестта бяха унищожени над 3300 овце и кози. В стадото на Ана Петрова също бяха регистрирани две позитивни проби, само че фермерите оспориха резултатите и отхвърлиха да позволен ветеринарите, с цел да умъртвят животните им
На 10 октомври 2018 година шефът на Областната организация по сигурност на храните издаде заповед за изтриване на обекта от регистрите и умъртвяване на животните. Заповедта беше оспорена в съда, а окончателното решение излезе през днешния ден.
Мотивите на съда за отхвърлянето на заповедта са, че не са открити груби нарушавания на Закона за ветеринарномедицинската активност от страна на стопаните, а ветеринарите не са показали точни данни за броя на заболелите животни в стадото.
В момента във фермата на Ана Петрова има близо 200 животни, за които тя се грижи със фамилията си.
Вижте още:
Фермата в Болярово, където имаше подозрение за чума, е заличена юридически
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР