Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решението на Административен

...
Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решението на Административен
Коментари Харесай

ВАС потвърди че има конфликт на интереси по отношение на Атанас Камбитов

Върховният административен съд (ВАС) остави в действие решението на Административен съд - Благоевград по проблема с открития спор на ползи на някогашния кмет на Благоевград Атанас Камбитов , осведомят от КПКОНПИ.

Административно дело № 8682 от 2021 година беше формирано по касационна тъжба на Атанас Камбитов против решението на първоинстанционния съд, с което е доказано решение на КПКОНПИ, в частта, в която по отношение на него е открит спор на ползи в качеството му на кмет, наложена му е 10 000 лв. санкция и лишаване в интерес на страната на получена материална полза в размер на 87 627 лева .

Според висшите съдии Административен съд - Благоевград е постановил вярно решение, което следва то да остане в действие .
 КПКОНПИ откри спор на ползи при някогашния кмет на Благоевград
КПКОНПИ откри спор на ползи при някогашния кмет на Благоевград

Наложена му е глоба от 100 000 лева

Производството пред КПКОНПИ против Атанас Камбитов стартира след сигнал от орган на правосъдната власт . Бяха събрани данни, че два парцела - частна общинска благосъстоятелност, са продадени на сдружение " Старт 2015 " ЕООД с шеф на което е бил счетоводителя на кмета. В интервала 25 септември - 3 октомври 2017 година, за 10 дни, като едноличен притежател на капитала и шеф е вписан самият Атанас Камбитов. Той е провел изключително Общо заседание на " Старт 2015 " ЕООД и е разпределил забележителен дял на самия себе си в размер на 79 800 лева . от насъбраната и неразпределена облага за 2015-2016 година

Сумата му е изплатена по банков път. В същия ден, в който е взето решението за погашение на дивидента, Камбитов продава дяловете си. На 17.09. 2020 година в Търговския указател е вписана смяна на едноличния притежател на " Старт 2015 " ЕООД, като новият е " Старт Груп 2020 " ООД със съдружници Атанас Камбитов и щерка му.

По този метод двата закупени през 2016 и 2017 година парцели частна общинска благосъстоятелност, минават в благосъстоятелност на сдружение, в което съучастник е някогашният кмет, взел участие в продажбата им. Като кмет той е издал заповеди и е утвърдил протокол за продажбата на единия общински парцел, сключил е контракт за продажба на другия общински парцел, като и двете дейности са осъществени в частен интерес на обвързвано с него лице.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР