Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решение на Административния

...
Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решение на Административния
Коментари Харесай

Съдът потвърди, че ТЕЦ Бобов дол има право на инсталации за ток и водород

Върховният административен съд (ВАС) остави в действие решение на Административния съд в Кюстендил, с което отхвърли жалбата на Сдружение " За Земята - Достъп до правораздаване " против решение на шефа на Изпълнителна организация по околна среда в София за издаване на сложно позволение на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " за употреба на инсталациите и оборудванията за произвеждане на електрическа сила и произвеждане на водород .

Решението на съда е дефинитивно .

Върховните магистрати одобряват, че не се касае за осъществяване на " основна смяна " в индустриалната активност на теца, която да попада в приложното поле на член 20 и 21 от Директива 2010/75/ЕС на Европейския парламент и на Съвета.

Според съда и претекстовете за оспорването на разрешителните - че става въпрос за лице, което неведнъж е нарушавало и нарушава и все още екологичното законодателство , не могат да бъдат съображение за отвод на позволение. Те могат да бъдат съображение за отвод да бъде издадено сложно позволение единствено по повод на  неспазване на предходно позволение , за което на оператора се постановат наказания по член 69 и сл., както и член 154 и сл. от Закон за опазване на околната среда, са верни.
 Върховен административен съд анулира позволение за пробно горене на боклуци в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “
Върховен административен съд анулира позволение за пробно горене на боклуци в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “

Предмет на правосъдния спор е наличието на писмо

В оспореното позволение са посочени категорично ограниченията, които операторът следва да вземе, за вземане предвид на активността си с нормите на нездравословните излъчвания , които са посочени в Приложение № 1 към Директива 2010/75/ЕС на Европейския парламент и на Съвета.

Върховните магистрати одобряват също, че не са налице отклонения от процедурата, регламентираната в Закона за запазване на околната среда и и Наредбата за изискванията и реда за издаване на сложни разрешителни.
 Топлоелектрическа централа
Топлоелектрическа централа " Бобов дол " твърди, че съблюдава всички нормативи

Ако отчетът на OCCRP не бъде коригирина ще търсят правна защита
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР