Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане искане на Евролаб

...
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане искане на Евролаб
Коментари Харесай

ВАС остави Капитан Андреево сред обектите от значение за националната сигурност

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане искане на " Евролаб 2011 " ЕООД за прекъсване действието на постановлението на Министерски съвет, с което Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " беше включен в листата на стратегическите обект от голяма важност за националната сигурност.
 Христо Даскалов изясни за какво са го уволнили от БАБХ
Христо Даскалов изясни за какво са го уволнили от БАБХ

Бившият изпълнителен шеф опроверга аргументите дадени от Крум Неделков

Постановлението е признато на съображение член 41, ал.1 от Правилника за използване на закона за Държавната организация " Национална сигурност ", оповестяват от Върховен административен съд. Съгласно наредбата, стратегически обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност, се дефинират от Министерския съвет в обединен лист и тези обекти и действия са част от сериозната инфраструктура на страната, изясняват от съда. Върховните магистрати одобряват, че несъмнено с оспорения подзаконов нормативен акт директно се реализира сигурността на страната, а според чл.128, ал.3 от Административнопроцесуален кодекс, този тип административни актове не подлежат на правосъдно обжалване. Следователно, жалбата на " Евролаб 2011 " ЕООД е процесуално неприемлива и постановлението не предстои на правосъдно обжалване , безапелационни са от Върховен административен съд.

Процесуалната недопустимост на жалбата обуславя и процесуалната недопустимост на настояването за прекъсване на предварителното осъществяване, заради което също следва да бъде оставено без разглеждане, допълват от съда.
 Освободиха шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов
Освободиха шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов

На мястото му е назначен досегашния му заместител

Определението по административно дело 10211 от 2022 година може да се апелира пред петчленен състав на Върховен административен съд.

Припомняме, че за включването на граничния пункт в листата с обектите от голяма важност за националната сигурност бе взето от служебното държавно управление на 12 октомври. В същия ден на изпълнителния шеф на БАБХ и разгласи за незначително определение на Административен съд София по друга тъжба на " Евролаб 2011 ", откакто първоинстанционният съд отменил позволено авансово осъществяване на заповед от април месец тази година на шефа на БАБХ, която е обвързвана с товарно-разтоварната активност на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Ден по-рано ВАС почете отчасти тъжба на шефа на БАБХ и обезсили част от определение от 22 юли на Административен съд София-град (АССГ) по тъжба още веднъж за допускане на авансово осъществяване на писмо на изпълнителния шеф на БАБХ, което касае проби от пратки с плодове и зеленчуци с генезис Турция, взети на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " да се изпращат за лабораторни проучвания в централната лаборатория на БАБХ. И на 19 юли Върховен административен съд на процедура върна " Евролаб " на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Тогавашният заместник-министър на земеделието Иван Христанов съобщи, че е
 Христо Вълчанов:
Христо Вълчанов: " Евролаб 2011 " няма да се върне на " Капитан Андреево "

Полагат се старания да проработи държавната лаборатория

на Граничния пункт, който е и външна граница на Европейския съюз стартира още по време на късия мандат на постоянното държавно управление отпред с Кирил Петков. В края на мандата му бе оповестено, че, въпреки че в идващите дни се наложи, откакто на камиони на " Капитан Андреево ", възпрепятствана от частната компания " Евролаб 2011 ".

 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР