Върховният административен съд (ВАС) определи за незаконосъобразно решението на Централната

...
Върховният административен съд (ВАС) определи за незаконосъобразно решението на Централната
Коментари Харесай

Съдът задължи ЦИК да вземе ново решение за достъпа на Сидеров до БНТ

Върховният административен съд (ВАС) дефинира за незаконосъобразно решението на Централната изборна комисия (ЦИК), с което комисията застана на позицията на Българска национална телевизия, че няма да позволява Волен Сидеров в ефира на Националната телевизия и в тази ситуация – в " Панорама ". Сидеров искаше да взе участие там като претендент за кмет на София – в спор с други претенденти.
Върховен административен съд счита, че при решението си ЦИК въобще не е ревизирал съглашението на Българска национална телевизия за отразяване на предизборната акция с партиите, издигнали претенденти за кметове и общински съветници на идните локални избори и дали в това съглашение има текст, допускащ на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков да спре Сидеров. Затова и Върховен административен съд задължава ЦИК да се произнесе с ново решение, " при съблюдаване на наложителните инструкции на съда по пояснение и използване на закона ".
Интересен факт е, че по делото ЦИК не си е направила труда да изпрати собствен представител пред съда. На всичкото от горната страна, в преписката пред съда ЦИК не дава писмото на Кошлуков, с което той отхвърля на Сидеров достъп до ефира на " Панорама " и кани който и да е различен представител на " Атака " вместо това.
Припомняме, че абсурдът с Волен Сидеров потегли след негово посещение в предаването " Референдум ", където той спретна неизразим цирк и различен от гостите - Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация, напусна предаването. Последваха два митинга на Сидеров и " Атака " пред Българска национална телевизия, в това число с опит да влязат в постройката на малкия екран предходния петък (4 октомври), за предаването " Панорама ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР