Върховният административен съд (ВАС) е възпрепятстван да образува производство и

...
Върховният административен съд (ВАС) е възпрепятстван да образува производство и
Коментари Харесай

МЗ: Фирмата, спряла поръчката за 400 линейки, умишлено пречи на съда

Върховният административен съд (ВАС) е възпрепятстван да образува произвеждане и да прегледа частната тъжба, подадена на 22.06.2018 година от " Вайнман Технолоджи " ЕООД против определението на Комисията за защита на конкуренцията. С цел да попречва произнасянето на съда, жалбоподателят съзнателно не внася дължимата държавна такса.

В момента по правосъден ред следва да се връчи призовка за възнаграждение на дължимата такса от страна на компанията. Същата към момента не е открита на посочения адрес. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

От министерството напомнят, че със свое Определение от 14.06.2018 година Комисията за защита на конкуренцията остави без почитание направеното искане от " Вайнман Технолоджи " ЕООД за прекъсване на публичната поръчка за закупуване на 400 броя коли за спешна помощ, оповестена от Министерството на здравеопазването.

Обществената поръчка за пазаруването на колите за спешна помощ е част огромния капиталов план за рационализация на системата за незабавна здравна помощ в цялата страна. Общият бюджет по плана е над 163 млн. лева като включва и рационализация на 237 обекта от системата за незабавна здравна помощ.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР