Върховният административен съд (ВАС) е предварителното изпълнение на заповедта на

...
Върховният административен съд (ВАС) е предварителното изпълнение на заповедта на
Коментари Харесай

Съдът отказа да спре вписването на Росенец като плаж

Върховният административен съд (ВАС) е предварителното осъществяване на заповедта на шефа на службата по геодезия и кадастър в Бургас за регистриране на земите към резиденцията на Ахмед Доган като плаж. Магистратите са удостоверили на административния съд в Бургас, който постанови същото.

Предварителното осъществяване на заповедта се обжалваше от компания " Стрейтлайн " на архитекта Калин Тихолов, която е формалният притежател на летния сарай. И на първа, и на втора инстанция жалбата им бе отхвърлена. В определението на Върховен административен съд е записано, че посочените причини са относими към съществото на разногласието, т.е. дали парцелът би трябвало да се води земеделска земя или плаж, а не към предварителното осъществяване.

" В случая не са показани доказателства, обосноваващи основателност на настояването за прекъсване. Изложените доводи в частната тъжба касаят възможни неудобства за оспорващото сдружение при стопанисване на постройките, които не съставляват " обилни или мъчно поправими вреди ", написа съдът.

Плаж или не

Че плажът пред резиденцията на Доган се води земеделска земя се разбра откакто съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов " дебаркира " в гумена лодка и бе изпъден от охранителите на почетния ръководител на Движение за права и свободи от НСО. Акцията на Иванов провокира бурна реакция и бе една от аргументите за траялите месеци наред антиправителствени митинги предходната година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР