Върховният административен съд ще решава дали да остане електронната бариера

...
Върховният административен съд ще решава дали да остане електронната бариера
Коментари Харесай

Бариерата в Стария град отиде във ВАС

Върховният административен съд ще взема решение дали да остане електронната преграда на ул. " Съборна " в Стария град или новият режим за достъп на коли би трябвало да се анулира. Заповедта за стягане на разпоредбите беше обжалвана от сдружението на ресторантьорите и хотелиери пред пловдивските магистрати, само че не й се даде ход.

Инициаторите на митингите пред бариерата, траяли няколко дни, откакто тя беше инсталирана, се надяват, че Върховен административен съд ще анулира новия режим, защото той пречи на работата и естествения темп на живота в резервата.

Родителите, чиито деца са признати в ДГ " Щурче ", също са създали опит да анулират рестриктивните мерки, само че жалбата им е отхвърлена на първа инстанция. За детската градина също важи правилото с кола да се стига единствено до бариерата.

С въвеждането на новите правила в Стария град е въведен ред, доста понижа броят на коли, а улиците към този момент не наподобяват на паркинги, разяснява през вчерашния ден зам.-кметът Георги Маринов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР