Върховният административен съд потвърди решението на Административния съд във Варна,

...
Върховният административен съд потвърди решението на Административния съд във Варна,
Коментари Харесай

Незаконната транжорна във Варна е закрита правомерно, реши ВАС

Върховният административен съд удостовери решението на Административния съд във Варна, че инспекторите от Областната дирекция на Българската организация по сигурността на храните (БАБХ) са работили правомерно при затварянето на противозаконна транжорна за бели меса в морската столица.

В продължение на две години нарушителят води каузи против БАБХ-Варна за подхванатите дейности от страна на инспекторите. Първото решение на Административния съд във Варна е от 20 декември 2016 година и гласи, че " дейностите на чиновниците на Областната дирекция по сигурност на храните във Варна са верни и законосъобразни ". След обжалване още две решения на ВАС- Варна удостоверяват първото определение. Решенията са от 18 май 2016 година и 9 януари 2017 година.

Решението на Върховен административен съд е дефинитивно.

 3 тона пилешко месо намерено в противозаконна транжорна във Варна
3 тона пилешко месо намерено в противозаконна транжорна във Варна

Обектът е функционирал без регистрация

Припомняме, казусът е от месец февруари 2016 година. Тогава инспекторите на БАБХ във Варна разкриха незаконна транжорна за преправка на птиче месо, която месеци наред е работила и е захранвала с продукция ресторант и заведение за дюнери в регионалния град.

Веднага след откриване на транжорната откритите на място първични материали и храни бяха възбранени, а притежателят беше глобен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР