Върховният административен съд потвърди решение на КПКОНПИ за установен конфликт

...
Върховният административен съд потвърди решение на КПКОНПИ за установен конфликт
Коментари Харесай

ВАС потвърди решение на КПКОНПИ за бившия кмет на Стражица

Върховният административен съд удостовери решение на КПКОНПИ за открит спор на ползи на някогашния кмет на Стражица Румен Павлов, прочут като Пантерата. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

За ексградоначалника на Стражица е установено, че е позволил нарушаване след извършена тръжна процедура през 2016 година Общински парцел с повърхност от 607 кв.м. е бил продаден за 11 472, 30 лева на мъж, назначен с трудов контракт като водач в общината. През 2017 година той продал същия парцел на брачната половинка на кмета за 6340 лева Според съда в тази ситуация има стопански обвързаности и тогавашния властник на Стражица е работил в собствен частен интерес. Относно подписан контракт за покупко-продажба на имот-частна общинска благосъстоятелност на 2 септември 2019 година, още веднъж закупен от същия водач в Общината, съдът смята за погрешно, че кметът не си е направил самоотвод при подписване на контракта. Продаденият парцел е с повърхност от 1020 кв. м. и граничи с хотел, благосъстоятелност на тогавашния градоначалник.

Потвърдена от съда е наложената от Антикорупционната комисия санкция в размер на 5000 лева

 За Павлов това е трето решение на КПКОНПИ, с което е открит спор на ползи. Първото решение е от 20 февруари 2019 година, когато за подписани от него 12 контракта в частен интерес му е наложена санкция в общ размер на 60 000 лева С решение на Комисията от 13 май 2020 година за открит спор на ползи още веднъж му е присъдена глоба в размер на 15 000 лева, като е постановено и лишаване на сумата от 53 350 лева за това, че е подписал платежни нареждания за доставки на гориво, обеди, вечери, коктейли и нощувки в хотела, стопанисван от брат му и щерка му.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР