Върховният административен съд потвърди решение на административния съд в Бургас,

...
Върховният административен съд потвърди решение на административния съд в Бургас,
Коментари Харесай

ВАС остави в сила забраната за строителство на Каваците

Върховният административен съд удостовери решение на административния съд в Бургас, с което е отхвърлено оспорването на шефа на Регионална ревизия по околната среда и водите в морския град за възбрана на строителство на постройка за отдих и курорт в местността Каваците, оповестиха от съда.

Причината е, че в границите на парцела е открито съществуване на сиви дюни.

Първоинстанционният съд е назначил две експертизи. Едната е направена от експерт фитоценолог от Българската академия на науките. Съгласно показаното и признато от съда обосновано умозаключение на вещото лице, в рамките на процесния парцел има отчасти съществуване на неподвижни крайбрежни дюни с тревна растителност - сиви дюни.

В първоинстанционното произвеждане е призната и екологична експертиза, направена от Главен специалист по Биологично многообразие към дирекция Природен парк " Странджа ", магистър по екология. Изводът на вещото лице е, че процесният парцел спада към терените, чиито качествени характерности подхождат на характерностите на естествените местообитания на нормализираните сиви дюни.

Решението е дефинитивно. Това е третото административно дело, по което висшите съдии се произнасят в отбрана на сивите дюни в местността Каваците.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР