Върховният административен съд потвърди окончателно решението на Административен съд Пловдив

...
Върховният административен съд потвърди окончателно решението на Административен съд Пловдив
Коментари Харесай

ВАС отсъди в полза на УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив по делото срещу Кардиохирургията

Върховният административен съд удостовери дефинитивно решението на Административен съд Пловдив в интерес на УМБАЛ " Свети Георги " ЕАД - Пловдив, отхвърляйки жалбата на Националната здравноосигурителна каса.
Прочетете още
Припомняме, че мотив за делото беше осъществената инспекция от НЗОК в Клиниката по кардиохирургия на най-голямата болница УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД – Пловдив, за неизвършени интервенции и други медицински действия на пациенти на лечебното заведение, регистрирани за възнаграждение към НЗОК по КП 116.

През април 2023 година проверяващият публицист от БТВ Медия Груп - Тина Ивайлова показа на феновете видеорепортажи с пациенти на болничното заведение с изказванието че са осъществени “фиктивни интервенции ” в Клиниката по кардиохирургия. Лечебното заведение и клиниката бяха упрекнати в “източване на бюджета на Националната здравноосигурителна каса в огромни размери ”, базирайки се на осъществената по-рано инспекция на НЗОК. 

Проверката на здравната каса приключва с протокол за нарушавания и заповед за отчасти преустановяване на контракта по КП 116, а УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД - Пловдив подава тъжба пред Административения съд Пловдив против наложените наказания.

С решение от април месец 2023 година на Административния съд Пловдив заповедта е анулирана, а НЗОК е наказана да заплати разходи на лечебното заведение. От НЗОК е подадена тъжба против решението на първата инстанция до Върховен административен съд. Заключението на висшия съд е че касационната тъжба е неоснователна, като оставя в действие Решение № 646/04.04.2023 година постановено по адм. дело № 2121/2022 год. по разказа на Административен съд Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР