Върховният административен съд потвърди окончателно избора на гръцката компания Коринт

...
Върховният административен съд потвърди окончателно избора на гръцката компания Коринт
Коментари Харесай

Окончателно падна жалбата срещу доставката на тръби за газовата връзка с Гърция

Върховният административен съд удостовери дефинитивно избора на гръцката компания " Коринт Пайпуъркс " като производител и снабдител на тръбите за газовата връзка с Гърция с решението си, че процедурата е извършена законосъобразно.

Българската компания " Топливо-2 " апелира пред Комисията за защита на конкуренцията решението на плановата компания " Ай Си Джи Би " да не допусне до оценяване на офертата ѝ за доставка на тръбите с аргумента, че не покрива поставените в процедурата механически условия. Антимонополната комисия удостовери решението за премахване на " Топливо-2 " и по този начин въпросът стигна до съда.

Тричленен състав на Върховен административен съд обаче е решил, че възраженията на " Топливо-2 " са голословни и неоснователни, отхвърля ги и решението е дефинитивно.

Сега " Ай Си Джи Би " може умерено да продължи работата по построяването на газопровода от Стара Загора през Хасково до Комотини, който стартира са строи преди седмици.

Договорът с " Коринт " за доставка на тръбите бе подписан макар жалбата на " Топливо-24, защото компанията не искаше обезпечителни ограничения за прекъсването на процедурата. Съдебното решение дава убеденост и на финансиращите институции – Европейска инвестиционна банка, ръководещия орган в България по ОПИК и Европейска комисия, че няма никакви подозрения по отношение на законосъобразното и вярно осъществяване на процедурата, показват от плановата компания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР