Върховният административен съд постанови, че Административен съд София – град

...
Върховният административен съд постанови, че Административен съд София – град
Коментари Харесай

ВАС: Заповедта на главния архитект на София за ремонт на ски център Конярника е правилна

Върховният административен съд постанови, че Административен съд София – град (АССГ) погрешно е отменил заповедта на основния проектант на Столична община за ремонт на ски център „ Конярника “ на Витоша, оповестиха от пресцентъра на съда. Определението е дефинитивно.

Според висшите магистрати заповедта на основния проектант е издадена в сходство с наредбите, като дефинират правосъдното решение на първата инстанция като погрешно и следва да бъде анулирано.

Заповедта на основния проектант е от 16 март 2021 година, с нея е утвърден констативен протокол от 11.01.2021 година на комисия, назначена от основния проектант на Столична община, за проучване на положението на градеж „ Стационарен ски – влек „ Конярника “ в Природен парк „ Витоша “, м. Конярника “.

На притежателя на обекта е подредено в период от три месеца да извърши ремонтни и възстановителни действия за коригиране и привеждане в сходството с условията на закона на градежа „ Стационарен ски – влек „ Конярника “. Това са лифтова станция и въжена линия с фундаменти, носещи стълбове, структура седалки, носещо стоманено въже, ролкови и закрепващи механизми “. Собственикът е длъжен също да обезопаси лифтовата станция, да изготви градивно проучване на градежа и да изготви и съгласува капиталов план.

Заповедта е издадена въз основа на констативни протоколи, според които въжената линия и чайната не дават отговор на условията по закон и не са в положение да извършват функционалността си, заради което е належащо да бъдат ремонтирани и поддържани в изправно положение за обезпечаване на сигурност, безвредно действие, здраве, сигурност на придвижването, хигиена, хармония, непорочност и успокоение на жителите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР