Върховният административен съд отменил решение за установен конфликт на интереси

...
Върховният административен съд отменил решение за установен конфликт на интереси
Коментари Харесай

Върховният съд не откри конфликт на интереси при шефка в БНБ, изтеглила парите си от КТБ

Върховният административен съд отменил решение за открит спор на ползи във връзка с Нели Кордовска - основен шеф на ръководство " Банков контрол " и изпълняващ пълномощията на подуправител на Българска народна банка, осведомят от КПКОНПИ.

Комисията беше приела, че Кордовска е употребила информация в собствен частен интерес, получена при осъществяване на пълномощията й по работа, и е изтеглила свои депозити от КТБ.

Съдът е постановил, че фактът на засилено изтегляне на депозити е бил " обществено прочут " и че доста хора, незаемащи обществена служба и неразполагащи със " служебна информация " са теглили пари.

Сигналът против Кордовска е още от февруари 2015 година Тогава не е взето решение от антикорупционната комисия (КПКОНПИ) заради липса на кворум. През юли 2018 година обаче КПКОНПИ реши, че шефката на надзора в Българска народна банка е била в спор на ползи.

В последните работни минути на 19 юни 2014 година, тъкмо преди КТБ да бъде сложена под специфичен контрол по предложение и на Нели Кордовска, тя е изтеглила на каса от банката 64 195 евро , е открила КПКОНПИ. Вътрешната информация, която шефката на Банковия контрол е имала, я е сложила в привилегировано състояние по отношение на останалите инвеститори на КТБ.

Официалната информация от краткотрайните синдици на КТБ е, че Кордовска е декларирала и изтеглила сумата от 64 195 евро в 17:09:07 ч. на 19.06.2014 година Работното време за допускане на клиенти на КТБ в банковия салон на централно ръководство на 19.06.2014 година е било от 9:00 до 16:30 ч., като се е работило до привършване на обслужването на хората, които са към този момент вътре. Последната касова интервенция с клиенти е в 17:40:13.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР