Върховният административен съд отмени решение на Административен съд София -

...
Върховният административен съд отмени решение на Административен съд София -
Коментари Харесай

Паднаха още актове за милиони на фирмите на Черепа

Върховният административен съд анулира решение на Административен съд София - град и разгласи за незабележим акт на Държавната комисия по хазарта за държавно взимане за 6,5 млн. лева против хазартната компания " Евробет " на избягалия в Дубай някогашен хазартен необут Васил Божков. Актът е публикуван на 14 февруари 2020 година от ръководителя на ДКХ.

Върховните магистрати одобряват, че е налице нищожност на акта заради непросветеност на неговия издател - ръководителя на ДКХ. През 2020 година ДКХ откри, че " Евробет " би трябвало да заплати още 4.88 млн. лв. такси от продадените билети. Върху тази сума се натрупаха и лихви за над 1.6 млн. лв..

С сходни причини преди два дни Върховен административен съд разгласи за незабележим различен акт на ДКХ, съгласно който " Еврофутбол " на Божков дължи 329 млн. лева на страната.

В решението е маркирано, че комисията по
хазарта като групов орган е утвърдила правила за проведената от " Евробет " игра " Изтрий и завоюва ", която по-късно е преименувана на " Лотария България ", с което име става известна, напомня " Медиапул ". Именно в сходство и в осъществяване на тези правила компанията на Божков е подавала всеки месец декларация за цената на получените такси и комисионни според Закона за хазарта. При осъществяваните инспекции на " Евробет " не са установени нарушавания при декларирането на държавната такса, в противен случай, назначена комисия от ръководителя на ДКХ е открила, че на сдружението следва да се възстановят надвнесени такси в размер на близо 70 хиляди лева

Върховен административен съд счита за меродавни утвърдените от комисията по
хазарта правила на играта, а не Законът за хазарта, от чието пояснение е видно, че няма по какъв начин в моментните лотарии да има посредник, каквото и да написа в разпоредбите на играта. Върховен административен съд споделя и че шефът на комисията не може самичък да пререшава въпроси, които един път към този момент са решени от комисията в целия ѝ състав.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР