Върховният административен съд отмени решение на Административе съд София -

...
Върховният административен съд отмени решение на Административе съд София -
Коментари Харесай

Иванчева е назначила Петър Кърджилов за свой заместник незаконно

Върховният административен съд анулира решение на Административе съд София - град по административно дело, с което е анулирано решението от 31 май 2018 година на Столичния общински съвет за назначение краткотраен кмет на община Младост.

Върховните магистрати считат, че съдът на първа инстанция е постановил, че има погрешно приложение на материалния закон и заради това то следва да бъде анулирано.

С това решение е определен арх. Румен Русев за изпълняващ длъжността кмет на регион " Младост " от страна на Столичния общински съвет. Тогава той заменя предопределение персонално от Десислава Иванчева по време на нейния престой в ареста - Петър Кърджилов. С поредност от заповеди Иванчева първо уволнява арх. Румен Русев като заместник-кмет по строителството на регион " Младост ", а по-късно назначава Петър Кърджилов за краткотраен кмет.

Според висшите магистрати Иванчева не е издала годна заповед по отношение на своя заместител. Освен това няма данни Петър Кърджилов да е изпълнявал длъжността заместник-кмет, защото липсва трудов контракт, длъжностна характерност, документ за встъпване в служба и други

Столичният общински съвет правомерно е упражнил пълномощията си и е спазил условията на материалния закон при избора на краткотраен кмет на регион Младост. Решението на Общински съвет следва да бъде признато с болшинство повече от половината от общия брой на съветниците.

Решението по административното дело от 2019 година е дефинитивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР