Върховният административен съд отмени наложената в края на 2021 г.

...
Върховният административен съд отмени наложената в края на 2021 г.
Коментари Харесай

Съдът отмени финансовата корекция на Община Пловдив по Транспортния проект

Върховният административен съд анулира наложената в края на 2021 година глоба на Община Пловдив по Транспортния план на града.

Актът на магистратите е от 24. 11. 2022 година анулира решението на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Регионално развиване “ 2007-2013 година за налагане на финансова промяна в размер на 5% от цената на действително верифицираните разноски по Договор № BG161 POOO1/1.5-03/2011/001-D-10 с реализатор „ Индра Системс С.А.-КЛОН “ КЧТ. Отменя и решението на Административния съд в Пловдив, с което беше доказана наложената глоба.

Върховният административен съд е намерил, че при постановяването на решението на Управляващия орган са позволени редица нарушавания на административно индустриалните правила, водещи до ограничение на опцията на Община Пловдив за отбрана по наведените в решението на Управляващия орган изказвания, послужили като съображение за издаване на крайния акт и за налагане на финансовата промяна.

С това решение съдът задължава Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) да възвърне на локалната администрация сумата от 905 785.02 лева, както и цялостният размер на направените по делото разходи.

Зам.-кметът Тодор Чонов разяснява, че възобновената сума ще бъде реинвестирана в електронно-билетната система, за която е оповестена социална поръчка.

Той напомни, че Община Пловдив заведе иск против испанската „ Индра “ на стойност 1,5 млн. лева за несъблюдение на Транспортния план по гладко въвеждане на електронно-билетната система, изтеглена е и банковата гаранция в размер на 600 000 лева

„ Администрацията предприе всички дейности за отбрана на публичния интерес “, сподели още зам.-кметът Тодор Чонов и добави, че тъкмо това е повода да бъде основано и общинското сдружение „ Екобус “, което да обезпечи екологичен и сигурен градски превоз в Пловдив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР