Върховният административен съд отказа да се произнесе по жалбата, подадена

...
Върховният административен съд отказа да се произнесе по жалбата, подадена
Коментари Харесай

ВАС позволи на "Коалиция за България" да участва в евроизборите

Върховният административен съд отхвърли да се произнесе по жалбата, подадена от Българска социалистическа партия, за името „ Коалиция за България “ и оставя правото ѝ да взе участие в европейските избори на 26 май. Това разгласи зам.-председателят на АБВ Владимир Маринов:

" В началото на провокираната " сага " минахме през решението на Централната изборна комисия, което беше съобразено с условията на Изборния кодекс. Въпреки това се откриха организации, които апелираха това решение във Върховния административен съд и през днешния ден Върховен административен съд оставя без разглеждане жалбата и удостоверява регистрацията на " Коалиция за България ", като остава правото ѝ да взе участие в изборите. Ако и решението на Върховен административен съд не е задоволително, ние почтено казано, нямаме други претекстове с какво да потвърдим правотата си ".

Според водача на АБВ Румен Петков включването на президентския консултант Иво Христов в евролистата на Българска социалистическа партия значи, че президентът Румен Радев демонстрира ангажимент към тази партия:

" Това слага под въпрос способността му да се бори, да работи за единството на нацията и за постигането на общонационални цели и ползи. Така че от тук нататък тези подозрения ще бъдат, съгласно мен, жестоко употребявани от съперниците и не без съображение. Аз си мисля, че с този акт хора, които не обичат ГЕРБ, ще отидат да гласоподават за тях ".

" Липсата на политически разговор и свеждането на процесите в Българска социалистическа партия в конфликта сред два клана – този на Корнелия Нинова и този на Сергей Станишев, в действителност демонстрират една политическа обърканост и политическо безбъдие, което в доста огромна степен слага въпроса за лявото. По създание госпожа Нинова беше неодобрена, от една страна, въпреки това, ръководителят на ПЕС завоюва петата позиция ", разяснява още водачът на АБВ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР