Върховният административен съд отхвърли жалбата на КП Изправи се БГ!

...
Върховният административен съд отхвърли жалбата на КП Изправи се БГ!
Коментари Харесай

ВАС: Жалбата срещу пълното броене на контролните разписки е неоснователна

Върховният административен съд отхвърли жалбата на КП " Изправи се БГ! Ние идваме! " и от КП " Демократична България - Обединение " против решение на ЦИК, обвързвано с броенето на контролните разписки от машините за гласоподаване. Това оповестиха от пресцентъра на съда.

Върховните магистрати одобряват, че жалбата е неоснователна, а при постановяване на решението не са позволени нарушавания, които да обуславят неговата анулация. Основното изменение в Методическите инструкции е направено с решение на ЦИК от 9.11.2021 година, което е влезнало в действие. С това решение е планувано броене на контролните разписки да се прави от 30 % от секционните изборни комисии, избрани на инцидентен принцип с настрана решение на ЦИК. С процесното решение това е изменено, като вместо това е планувано броене на контролните разписки да правят 100 % от секционните изборни комисии.

Затова оспореното решение освен не е в несъгласие с решението на Върховен административен съд, а в противен случай - доводите против размера на преброяването на разписките са счетени и неоснователни и е отхвърлена жалбата в частта за броене на контролните разписки от всички СИК, прецизират от съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР