Върховният административен съд отхвърли жалбата на бившия главен прокурор Иван

...
Върховният административен съд отхвърли жалбата на бившия главен прокурор Иван
Коментари Харесай

ВАС отхвърли жалбата на Гешев срещу отказа на ВСС да го възстанови като прокурор

Върховният административен съд отхвърли жалбата на някогашния основен прокурор Иван Гешев против отхвърли на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да го възвърне като прокурор във Върховната касационна прокуратура.
Прочетете още
Иван Гешев беше уволнен като основен прокурор на 12 юни предходната година поради израза, че " политическият отпадък би трябвало да бъде изметен ". 

С писмо от 16 юни м.г. до прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет той съобщи предпочитание да бъде преназначен на длъжността " прокурор " във Върховна касационна прокуратура. С друго писмо от 19 юни м.г.  афишира, че към този момент не желае да се връща като прокурор. Решението  на прокурорската гилдия от този ден е, че приема за сведение писмото на Гешев. Той го апелира пред Върховен административен съд и висшите съдии отхвърлят жалбата. 

Има и още едно дело на Гешев, то е против решение на Прокурорската гилдия от 12 юли 2023-а което е допълнение на това от 19 юни. В него Прокурорската гилдия е записала, че производството по преназначаването е прекъснато. Гешев го апелира, Върховен административен съд отхвърля, само че пък показва, че тяхното решение може да се апелира пред петчленен състав.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР