Върховният административен съд остави в сила решение № 4158 от

...
Върховният административен съд остави в сила решение № 4158 от
Коментари Харесай

Вижте решението на ВАС за Драгалевския лифт

Върховният административен съд остави в действие решение № 4158 от 22.06.2023г. по административно дело № 5883/2021г. на Административен съд София – град, с което е доказано, че Драгалевският въжен превоз би трябвало да се ремонтира.

Предмет на делото е Заповед № РА – 20 – 27 от 26.04.2021г. на Главния проектант на Столична община, с която на притежателя „ Въжени линии “ ЕАД е подредено да извърши нужните ремонтни и възстановителни действия за коригиране и укрепване, и привеждане в сходство с условията на член 169 Закон за устройство на територията на градеж „ Двуседалков открит въжен превоз „ Драгалевци “ – лифтови станции и въжена линия с структура на фундаменти и носещи стълбове, структура седалки, носещо стоманено въже, ролкови и закрепващи механизми. Със заповедта сдружението е задължено да извърши следните мероприятия: 1.1 правене на капиталов план от специалисти с нужната подготовка и лиценз за ремонт и увеличаване като цяло по съществуващо състояние на градеж „ Двуседалков открит въжен превоз „ Драгалевци “ – лифтови станции и въжена линия с структура на фундаменти и носещи стълбове, структура седалки, носещо стоманено въже, ролкови и закрепващи механизми; 1.2 осъществяване на одобрения/съгласуван капиталов план.

Върховните магистрати одобряват, че несъмнено от събраните и разисквани от съда в целокупност доказателства е открито, че лифтът не е в положително положение и предстои на ремонт. Затова следва да се извърши главен или настоящ ремонт, надлежно типа на нужните ремонтни или възстановителните действия, е въпрос на следващо техническо решение, което ще бъде несъмнено по тип и размер с правенето на капиталов план, който да бъде утвърден и съгасуван по законоустановения ред.

Решението на Върховен административен съд по административно дело № 7946 от 2023 година е дефинитивно.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР