Върховният административен съд остави без разглеждане искането на Сдружение за

...
Върховният административен съд остави без разглеждане искането на Сдружение за
Коментари Харесай

ВАС отхвърли жалбата на еколози срещу пътен възел Кресна

Върховният административен съд остави без разглеждане настояването на " Сдружение за дива природа Балкани " за прекъсване на строителството на пътен възел от автомагистрала " Струма ". Причината - висшите магистрати одобряват, че оспорващото съдружие няма качеството на заинтригувано лице.

В началото на седмицата районният министър Иван Шишков връчи на българо-португалски консорциум разрешението за градеж, с което стартира доизграждането на пътен възел кресна и обходния път към града. Това никога не предопределя трасето на автомагистралата в Кресненското дефиле, безапелационен беше министър Шишков, само че прави процеса по завършването ѝ необратим.

Според протестиращите, които няколко пъти блокираха придвижването в Кресна, това е силово налагане на разновидността с разделянето на две трасета , едното от които ще употребява в този момент съществуващия път през дефилето. Те упорстват за източния вид, в който цялата автомагистрала да бъде изнесена отвън предпазената територия.

Министър Шишков подсигурява, че ще се спазят всички екологични условия, а природозащитните организации обявиха, че ще изискат от Европейската комисия експресна наказателна процедура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР