Върховният административен съд окончателно реши, че жените над 43-годишна възраст

...
Върховният административен съд окончателно реши, че жените над 43-годишна възраст
Коментари Харесай

ВАС: Жените над 43 г. имат право на безплатни инвитро процедури

Върховният административен съд дефинитивно реши, че дамите над 43-годишна възраст също имат право на три безвъзмездни инвитро процедури от страната.

Фондът за асистирана репродукция до момента финансираше единствено тези дами, които не са навършили 43 година към датата на подаване на заявката за втори и трети опит.

" По този метод се регламентира спомагателен аршин, съставляващ възрастово ограничаване за установяване на лицата за организационно и финансово подкрепяне със средства от Центъра за асистирана репродукция ", споделят съдиите.

В решението се показва още, че въвеждането на това ограничаване е станало при " основни процедурни нарушавания " по отношение на условията на Закона за нормативните актове.

Втзрастовата граница до 43 години за дамите, имащи право на три безвъзмездни опита инвитро, е въведена с смяна в правилника на фонда още през 2011 година

Фондът „ Асистирана репродукция " е основан, с цел да финансира до три опита ин витро при двойки със стерилитет. Максималната сума, която се отпуска е 5 000 лева на процедура.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР