Върховният административен съд окончателно попари мераците на Иван Костовски от

...
Върховният административен съд окончателно попари мераците на Иван Костовски от
Коментари Харесай

Бай, бай Бецинска! ВАС реши, че Десислава Тодорова е кметът на Борован

Върховният административен съд дефинитивно попари мераците на Иван Костовски от ГЕРБ да ръководи община Борован и постанови, че хората са избрали инж. Десислава Тодорова за трети следващ мандат. „ Желязната лейди “ беше номинирана от Местна коалиция „ Съюз на демократичните сили “ ( Политическа партия „ Земеделски национален съюз “, Политическа партия „ Движение за права и свободи-ДПС “, Политическа партия „ Земеделски съюз „ Александър Стамболийски “, Политическа партия „ Национално придвижване за непоклатимост и възход-НДСВ “, Политическа партия „ Съюз на демократичните сили “, Политическа партия „ Новото време “ и Политическа партия „ Воля “).
Столичните магистрати потвърдиха решението на Административен съд-Враца, с което дългогодишният властник беше определен на втори тур. Анализирайки относимите нормативни разпореждания и обстоятелствата по делото, съдът е достигнал до извода, че решението на ОИК – Борован е законосъобразно. Върховната инстанция не е установила нарушавания на изборните правила, които да доведат до незаконност на обжалваното решение. Магистратите са счели, че при осъществяване на избора за кмет на Община Борован, не са позволени нарушавания, които да водят до опорочаване на изборния резултат.
Решението е признато извънредно тежко от председателката на общинската изборна комисия в Борован Яна Бецинска, която напълно се бе отдала на идеята да бъде свалена Десислава Тодорова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР