Върховният административен съд иска да се разшири и да премести

...
Върховният административен съд иска да се разшири и да премести
Коментари Харесай

ВАС поиска сградата на здравното министерство

Върховният административен съд желае да се разшири и да реалокира част от чиновниците и съдиите в постройката на Министерството на здравеопазването. Това стана ясно на днешното съвещание на Висшия правосъден съвет (ВСС), заяви уеб сайтът lex.bg

Пленумът упълномощи представляващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев да изиска от Комисията за разпределение и потребление на административните здания безплатно за потребностите на Върховен административен съд да бъде предоставена постройката на пл. "Света Неделя " №5, в която сега се намира здравното ведомство. Сградата, в която се намира Върховен административен съд, към този момент не може да задоволи потребностите му.

По време на съвещанието Боян Магдалинчев, който е някогашен зам.-председател на Върховния административен съд, съобщи, че съдиите са по двама в кабинет, а чиновниците са по трима-четирима. Независимо че преди години бе надстроен един етаж, постройката е тясна, там се намира и Върховната административна прокуратура, стана ясно още от думите на Магдалинчев. Темата бе дискутирана за малко, откакто Висш съдебен съвет взе решение за разширението на Софийския апелативен съд и обезпечаването му с още три кабинета за по трима съдии, както и гардеробната, в която да се настанят 10-12 деловодители.

"Сградата, употребена от Върховен административен съд, е предоставена през 1996 година въз основа на разбор върху прогнозния брой на делата към оня миг, броя на съдиите и правосъдните чиновници за застраховане естественото действие на съда. Към момента наличната работна повърхност и материални условия на труд не дават отговор на нормативните условия за безвреден труд и ефикасна работа. Възможност за решение на казуса е обезпечаване на спомагателен парцел, съгласуван със характерните потребности на правораздавателната активност във Върховен административен съд ", показаха от съвета в известие до медиите. Идеята е след възможното приемане на постройката, да се построи топла връзка със сегашната, която се намира на гърба на здравното министерство – на бул. "Александър Стамболийски " №18.

Наскоро стана ясно, че има решение министерството на опазването на здравето да се реалокира в постройката на Центъра по хигиена дружно със Здравната каса, чиято администрация сега е пръсната на няколко адреса. Преместването ще "стане още през второто полугодие на тази година ", заяви зам.-министър Жени Начева на съвещание на надзорния съвет на НЗОК. Министерство на здравеопазването населява две здания на бул. "Ал. Стамболийски ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР