Върховният административен съд е в невъзможна ситуация. Ако той обяви,

...
Върховният административен съд е в невъзможна ситуация. Ако той обяви,
Коментари Харесай

Тодор Галев: ВАС е в невъзможна ситуация, ще действа като политически орган

Върховният административен съд е в невъзможна обстановка. Ако той разгласи, че решението на ЦИК е било непозволено, това ще значи, че ЦИК е нарушила Изборния кодекс, което автоматизирано води до анулиране на изборите. 

Върховен административен съд ще би трябвало да работи като политически, а не като професионален, юридически орган.

Това мнение изрази пред БНР Тодор Галев от Центъра за проучване на демокрацията.

" Случва се интензивно мероприятие. Категорично това е планувано. Една такава информация не се изготвя в последния половин час ", съобщи Галев за отчета на ДАНС, който докара до анулацията на машинния избор за първия тур на локалните избори. Според него

това се е случило " с една-единствена цел – да всее подозрение в гласоподавателите " и ЦИК да вземе решението, което взе.

По това, което се засяга като непозволени дейности на заместник-министър Михаил Стойнов, би трябвало да се направи следствие, счита специалистът. 

" Ако това е същинската информация (станалото обществено известно - бел. ред.), тя звучи леко необичайно на доста места. Споменават се хора, които били споделили нещо на заместник-министър Стойнов по време на неговото " нарушаване ". Справка на сериозна контраразузнавателна работа не би трябвало да работи с хипотетични хора, би трябвало те да са разпитани, да участват с буквите си. "

Ние не знаем за какво той е разпоредил наново създаване на код, за какво е снимал и прочие, добави Тодор Галев.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР