Върховният административен съд днес е отхвърлил жалбите срещу Оценката за

...
Върховният административен съд днес е отхвърлил жалбите срещу Оценката за
Коментари Харесай

Съдът окончателно пусна АМ Струма през Кресненското дефиле

Върховният административен съд през днешния ден е отхвърлил жалбите против Оценката за влияние на околната среда (ОВОС) за построяването на източния обход на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле, научи " Труд ".

Информацията е, че тричленен състав на Върховен административен съд е отхвърлил с дефинитивно решение жалбите на две физически лица и на съдружие " За земята - достъп до правораздаване " против решение № 3-3/2017 година от 19.10.2017 година за Оценка на въздействието върху околната среда на министъра на околната среда и водите.

" С решението е утвърдено реализирането на капиталово предложение " Подобряване на трасето на Лот 3.2 на Автомагистрала " Струма " по Източен вид Г 10.50. ", показват от съда.

Източният вид разделя придвижването по автомагистралата на две независими и раздалечени едно от друго пътни платна. Едното ще води в посока Гърция и ще минава по настоящия път през Кресненското дефиле, който ще бъде ремонтиран. Обратно към София трасето ще минава по Кресненското плато.

 АПИ: Не се работи към археологическите разкопки по Автомагистрала
АПИ: Не се работи към археологическите разкопки по Автомагистрала " Струма "

Всичко е за да се консервира направеното досега

С решението си, което съгласно последните промени в закона е дефинитивно след първа инстанция, когато става въпрос за инфраструктурни планове от национално значение, Върховен административен съд слага завършек на жалбите на организациите от обединението " За да остане природа в България ".

Близо 15 години те саботират построяването на аутобана през пролома със правосъдни процедури. Отделно непрестанно пращат доноси до Брюксел, където клеветят България, че не съблюдава европейското екологично законодателство. Въпреки клеветите Постоянният комитет към Бернската спогодба, който следи за спазването на екозаконодателството в страните-членки на Европейски Съюз, не отваря наказателна процедура, защото няма причина.

 До 4.5 млн. евро ще коства преместването на Автомагистрала
До 4.5 млн. евро ще коства преместването на Автомагистрала " Струма " край Благоевград

Със 7 000 подписа Благоевград не желае разкопките да се залеят с тонове асфалт

След постановеното от съда към този момент няма спънка цялата Автомагистрала " Струма " да бъде приключена до 2022 година, което е крайният период. Ако аутобанът, част от Паневропейски кулоар номер 4, свързващ Германия и Гърция, не бъде подготвен след 4 години, страната ни ще би трябвало да върне всички пари от европейското му финансиране - над 1.5 милиарда лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР